tirsdag

KARAMELÆBLER FRA BEDSTEMORS TID

Bedstemors karamelæbler, serveret varme eller kolde efter behag med flødeskum til, er en delikatesse, som man bør unde sig og sine, når efteråret og æblesæsonen sætter ind og dagene bliver kortere.

I bedstemors tid, blev æblerne stegt på kakkelovnen. Her fremstiller vi de skønne gyldne æbler i en æbleskivepande efter anvisning af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen.

Opskriften er fra 1944

BEDSTEMORS KARAMELÆBLER

æbler efter behov
melis

Æbler af en fast sort skrælles og kernehuset tages forsigtigt ud. En top spiseskefuld melis kommes i hvert af hullerne på æbleskivepanden inden panden sættes over varmen.
Når sukkeret begynder at smelte og blive brunt, lægges æblerne i hullerne. Æblerne drejes rundt i det brunede sukker til de er gennemstegte og møre.

Servér de brunede, duftende æbler, varme eller kolde efter behag med flødeskum til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.