Bedstemors karamelæbler, serveret varme eller kolde efter behag med flødeskum til, er en delikatesse, som man bør unde sig og sine, når efteråret og æblesæsonen sætter ind og dagene bliver kortere.
I bedstemors tid, blev æblerne stegt på kakkelovnen. Her fremstiller vi de skønne gyldne æbler i en æbleskivepande efter anvisning af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen.
Opskriften er fra 1944
BEDSTEMORS KARAMELÆBLER
æbler efter behov
melis
Æbler af en fast sort skrælles og kernehuset tages forsigtigt ud. En top spiseskefuld melis kommes i hvert af hullerne på æbleskivepanden inden panden sættes over varmen.
Når sukkeret begynder at smelte og blive brunt, lægges æblerne i hullerne. Æblerne drejes rundt i det brunede sukker til de er gennemstegte og møre.
Servér de brunede, duftende æbler, varme eller kolde efter behag med flødeskum til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.