Omeletter og æggekager er herlig sommermad og så kan fyldet varieres, som man nu har lyst til. Røget skinke kan f.eks. erstatte flæsket og har man ikke en porre i huset til at komme i æggemassen, undlades denne, om end porren er en rigtig god smagsgiver til retten og så ser den grønspættede omelet godt ud.
Opskriften er fra 1946 og af Henriette Schønberg Erken
FLÆSKEOMELET
6 æg
1/4 tsk. salt
30 g hvedemel
4 dl mælk
1 tsk. finthakket porre
300 g letsaltet flæsk
Æggene piskes godt med saltet og melet og irøres mælken og den finthakkede porre. Flæsket skæres i tynde skiver og ristes let på panden, tages op og fedtet hældes fra. Gnid panden godt tør for salt, hæld fedtet tilbage igen og sæt panden over varmen. Når fedtet er varmt, hældes æggemassen i og flæsket lægges på. Steg omeletten, der, når den er stegt på den ene side, hældes over på et stort grydelåg, vendes og steges på den anden side.
Servér flæskeomelet med porre sammen med et godt stykke rugbrød.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.