Den forlorne gåseleverpostej, der sprøjtes på mørbradmedaillonerne, består af leverpostej, trykket gennem en sigte og rørt op med blødt smør, smagt til med salt, peber og lidt sherry eller madeira.
En både lækker og dekorativ ret, når vi gerne vil gøre lidt ekstra til gæster.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965 - Billeder Vagn Guldbrandsen
SVINEMØRBRAD MED FORLOREN GÅSELEVERPOSTEJ
2 svinemørbrad
smør
lidt fløde
lidt sherry
salt
peber
2 tomater
kartofler, skåret i pinde eller til pommes frites
olie til kogning
De to mørbrad pudses af og skæres i passende stykker, der bankes og trykkes sammen igen, så formen bliver pænt høj. Medaillonerne krydres med salt og peber og steges i smør på panden.
Panden koges af med lidt fløde til saucen, en smule kulør tilsættes og der smages til med sherry eller madeira.
forloren gåseleverpostej
50 - 75 g leverpostej
samme mængde blødt smør
salt
peber
sherry eller madeira
Leverpostejen trykkes gennem en sigte og røres op med lige så meget blødt smør til den er blød og hvid. Smages til med salt, peber og lidt sherry eller madeira.
Kartoflerne skæres i pinde eller lidt tykkere staver til pommes frites. Skylles og tørres godt af. Koges i kogende olie, men kun én gang.
Servér svinemørbrad med forloren gåseleverpostej med medaillonerne liggende på et fad. Over hver medaillon lægges en tomatskive med leverpostejen sprøjtet smukt på. Hertil kartoflerne og evt. en skål grøn salat.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.