fredag

BROMBÆRGRØD

Gammeldags brombærgrød, serveret med iskold fløde er en stor delikatesse hen på sommeren, hvor sensommeren får det til at myldre med brombær i skov og hegn.

Tag familien med på brombærtur, - pak en madkurv og få en hyggelig dag ud af det ved samme lejlighed. Vær ekstra opmærksom der ude. Flåter stortrives i bevoksninger, hvor brombærrene gror. Påklædningen bør derfor være lange bukser og gummistøvler. Husk at se familien efter, når I kommer hjem. Flåter er knappenålsstore med mange ben.

Opskriften på brombærgrød er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richard Oest-Larsen.


BROMBÆRGRØD

1/2 kg fine brombær
1 liter vand
1 stang vanilie
sukker efter smag
60 g kartoffelmel, udrørt i lidt vand

Brombærrene skylles godt og koges med vand, vanilie og sukker. Når den er godt kogt, jævnes bærrene med 60 g udrørt kartoffelmel. Husk, grøden må ikke koge med jævningen på, da den bliver lang og sej.

Servér brombærgrød med iskold fløde på.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.