Til saucen anvendes grønne stikkelsbær, der kogt og pureret blandes med fløde til den lifligste sauce.
Opskriften er fra 1944, hvor retten blev lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen
Opskriften er beregnet til 4 personer
RISTET FISKEFILET MED STIKKELSBÆRSAUCE
8 - 10 fiskefileter
1 æg
rasp
smør eller margarine til stegning
stikkelsbærsauce
1/4 kg grønne stikkelsbær
1 spsk. vand
4 spsk. melis
1 dl fløde
Til saucen koges stikkelsbærrene med vand og sukker til de er godt møre. Massen gnides gennem en sigte og blandes med fløden. Koges op til kogepunktet, uden at koge.
De rensede fiskefileter dyppes først i sammenpisket æg, dernæst i rasp. Steges i rigeligt, afbruset smør eller margarine på panden.
Servér stegte fiskefileter med små nye kartofler og stikkelsbærsauce.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.