Samtlige opskrifter fra Eksport Svineslagterne var gennemprøvet af et par til lejligheden ansatte husholdningskonsulenter, før opskriften blev offentliggjort.
Under overskriften "Flot Dem med flæsk" stod denne opskrift at læse som "Bagte bønner", bestående af tørrede bønner, letsaltet flæsk, løg og til at give retten den gode smag og karakter sirup, sukker, eddike, tomatpuré og sennep.
Opskriften er til 4 personer.
Opskrift : Eksport Slagterierne 1958
År 1904
BAGTE BØNNER
400 g letsaltet flæsk
1/2 kg tørrede bønner
2 tsk. salt
1 løg
3/4 dl sirup1/2 spsk. sukker
1 spsk. eddike
1 1/4 dl tomatpuré
2 tsk. tør sennep
Bønnerne sættes i blød et døgn. Vandet hældes væk og bønnerne koges med løget i så meget vand, at det dækker. Når bønnerne er møre, tages de op af vandet og lægges i ildfast fad sammen med flæsket, der er skåret i skiver. Sirup, puré, sukker, salt og sennep røres sammen med 7 dl af det vand, bønnerne har været kogt i. Krydderiblanding hældes over bønnerne, evt. tilsættes lidt mere vand. Låg lægges over.
Bønnerne bages i ovnen ved ca. 160 grader i ca. 1 3/4 time. Bagefter i 15 minutter uden låg.
Servér bagte bønner, evt. med et stykke brød til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.