Skolernes vinterferie står for døren og mange børn skal på den ene eller anden måde have fyldt tiden ud, hvis de da ikke lige rejser ud med forældrene.
Sådan en ferieuge kræver forkælelse og til det kan vi vælge at lave banan chanlilly, som består af flækkede bananer, lagt sammen med abrikosmos, blandet med makroner. Pyntes med mere abrikosmos og flødeskum, smagt til med vanilje. Til sidst fuldendes delikatessen ved at drysse revet chokolade over. Så skal der hygges !
Opskrift : Tørsleffs Den gule Dessertbog
År 1904
BANAN CHANTILLY
4 bananer
100 g sød abrikosmos eller -marmelade
2 spsk. knuste makroner
2 dl piskefløde, pisket til skum
1 tsk. melis
1 tsk. vanilje
pynt
2 spsk. revet chokolade
Bananerne afskalles og banankødet flækkes på langs og lægges igen sammen med abrikosmos, der er blandet med de knuste makroner. Resten af mosen stryges over bananerne.
Letsødet flødeskum, smagt til med vanilje lægges eller sprøjtes på som pynt. Til sidst drysses revet chokolade over.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.