mandag

OLDEMORS SUR-SØDE SUPPE

Vintertid er suppetid og hvad er vel bedre end en tallerken varm suppe med fyld og gerne noget godt brød og kød til. Det både varmer og mætter så dejligt.

Oldemors sur-søde suppe er en rigtig gammeldags fyldig suppe, kogt på stribet flæsk og tilsat svesker, rosiner, æbler og melboller. Der bydes skiver af kogt, stribet flæsk til, sammen med et godt stykke brød.

Eddike og sukker doseres efter smag.

Opskrift : Eksport Svineslagterierne


OLDEMORS SUR-SØDE SUPPE

3/4 kg stribet flæsk
2 liter vand
salt
eddike
sukker
250 g svesker
250 g æbler, skrællede og ituskårne
125 g rosiner
melboller

Flæsket koges i vand med salt til det er mørt, ca. 1 1/4 time, hvorefter det tages op. Suppen skummes for fedt, om ønsket. De udblødte svesker og rosiner samt de skrællede, ituskårne æbler kommes i suppen og koges møre. Smag suppen til med eddike, sukker og salt. Kom melbollerne i suppen og varm op, uden at koge, da melbollerne så vil gå itu.

Servér oldemors sur-søde suppe med flæsket, skåret i skiver og evt, et stykke brød til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.