Oldemors sur-søde suppe er en rigtig gammeldags fyldig suppe, kogt på stribet flæsk og tilsat svesker, rosiner, æbler og melboller. Der bydes skiver af kogt, stribet flæsk til, sammen med et godt stykke brød.
Eddike og sukker doseres efter smag.
Opskrift : Eksport Svineslagterierne
OLDEMORS SUR-SØDE SUPPE
3/4 kg stribet flæsk
2 liter vand
salt
eddike
sukker
250 g svesker
250 g æbler, skrællede og ituskårne
125 g rosiner
melboller
Flæsket koges i vand med salt til det er mørt, ca. 1 1/4 time, hvorefter det tages op. Suppen skummes for fedt, om ønsket. De udblødte svesker og rosiner samt de skrællede, ituskårne æbler kommes i suppen og koges møre. Smag suppen til med eddike, sukker og salt. Kom melbollerne i suppen og varm op, uden at koge, da melbollerne så vil gå itu.
Servér oldemors sur-søde suppe med flæsket, skåret i skiver og evt, et stykke brød til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.