Skulle nogen, ovenpå den megen jule- og nytårs festmad stå med en rest kogt torsk og ikke ved, hvad den skal bruges til, er her en gammeldags torskesalat, som nydes med godt rugbrød eller flutes til og så smør.
Det kogte torskekød, vil sammen med en rigtig god og velsmagende marinade, danne grundlag for denne skønne torskesalat. Fint, hvis kødet kan ligge i store flager.
Opskrift : Ellis Tardini 1972
Tidens Samling
KABLIAU-SALAT
800 g kabliau (torsk) (rester eller kogt)
saft af 1/2 citron
lage
1 liter vand
salt
5 spsk. eddike
2 løg
5 peberkorn
1 laurbærblad
saft af 1 citron
marinade
4 spsk. olie
2 spsk. esdragoneddike
persille
esdragon
kørvel
1 spsk. kapers
1 løg
salt
peber
Rester af kogt torskekød fra nytårstorsken eller den friske fisk dryppes med citronsaft og trækker i 10 minutter. Lagen bringes i kog i en gryde og fisken lægges i. Lad den koge ved svag varme ca. 10 minutter. Tag fisken op med en hulske og den køle lidt. Del den i mindre stykker og lad fisken blive helt kold.
Rør olie og eddike sammen i en skål. Tilsæt hakket esdragon, kørvel og persille. Kom kapers og revet løg i. Smag marinaden til med salt og peber. Hæld marinaden over fisken, der skal trække 30 minutter i køleskabet.
Anret den gammeldags kabliau-salat i en skål og pynt med friske salatblade. Servér med lune flutes eller groft rugbrød og smør til.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.