lørdag

TIVOLI ASPARGES

Tivoli asparges, varme hele hvide asparges med citronsauce, overdrysset med rejer og hårdkogt æggeblomme, serveret på salatblade og ledsaget af ristede brødsnitter, er en lækker, gammeldags frokostret, velegnet som gæstemad.

Asparges er i sæson i Danmark fra midt i maj til Sct. Hans, når det skal være friske asparges. Resten af året kan udenlandske importerede asparges erhverves i butikkerne en stor del af året.

Kilde : Den Hvide Frokostbog


TIVOLI ASPARGES

1 kg hvide asparges
vand
salt

sauce

3 æggeblommer
salt
1 dl aspargessuppe
saft af 1/2 citron
50 g margarine

pynt

150-200 g friske rejer
1 hårdkogt æggeblomme

salatblade

Aspargesstilkene skrælles nedefra og op mor hovedet. De lægges i kogende vand med salt og koges i 20 minutter. De tages op med en hulske, så vandet løber fra og anrettes på et varmt fad.

Til saucen røres æggeblommerne med salt i en gryde. Aspargesvandet tilsættes og saucen jævnes i vandbad under piskning. Smeltes margarine og citronsaft tilsættes. Saucen hældes over de varme asparges. Rejer drysses på. Den hårdkogte æggeblomme gnides gennem et dørslag og drysses over.

Anretningen serveres varm, pyntet med nogle salatblade og ledsaget af ristede brødsnitter.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.