Asparges er i sæson i Danmark fra midt i maj til Sct. Hans, når det skal være friske asparges. Resten af året kan udenlandske importerede asparges erhverves i butikkerne en stor del af året.
Kilde : Den Hvide Frokostbog
TIVOLI ASPARGES
1 kg hvide asparges
vand
salt
sauce
3 æggeblommer
salt
1 dl aspargessuppe
saft af 1/2 citron
50 g margarine
pynt
150-200 g friske rejer
1 hårdkogt æggeblomme
salatblade
Aspargesstilkene skrælles nedefra og op mor hovedet. De lægges i kogende vand med salt og koges i 20 minutter. De tages op med en hulske, så vandet løber fra og anrettes på et varmt fad.
Til saucen røres æggeblommerne med salt i en gryde. Aspargesvandet tilsættes og saucen jævnes i vandbad under piskning. Smeltes margarine og citronsaft tilsættes. Saucen hældes over de varme asparges. Rejer drysses på. Den hårdkogte æggeblomme gnides gennem et dørslag og drysses over.
Anretningen serveres varm, pyntet med nogle salatblade og ledsaget af ristede brødsnitter.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.