mandag

ÆBLE BEIGNETS

Dessert er til særlige lejligheder og når vi vil gøre noget særligt ud af, at afslutte måltidet. - I familien eller efter en gæstemiddag.

Beignets, denne gamle og delikate dessert, som tilberedes umiddelbart serveringen, er nærmest gledet ud af vor hukommelse. Synd og skam., lad os holde fast i det gamle, at det ikke forsvinder.

Næsten al slags frugt kan anvendes til denne dejlige dessert, hvor gode stykker frugt dyppes i en beignetdej, her tilsat spiritus i form af cognac eller rom.
Ananasskiver, friske jordbær (skal trække i sukker ret længe før, da sødmen vil forsvinde fra bærrene), - det meste frugt kan anvendes.
Beignets serveres varme, drysset med flormelis.

Kilde : Conrad Bjerre-Christensen


ÆBLE BEIGNETS

dej

250 g mel
1 tsk. salt
2 spsk. smeltet smør eller tilsvarende mængde olie
1 1/2 dl pilsner
2 dl lunkent vand
1 spsk. cognac eller rom
2 stiftpiskede æggehvider

æbler

olie til friture

Mel, salt, smør eller olie kommes i et fad, udrøres med øllet og vandet uden at bearbejde dejen for meget.
Lige før dejen skal anvendes, tilsættes spiritussen og de stiftpiskede æggehvider tilsættes.

Med en grøntsagsskræller fjernes kernehuset i æblet, der skrælles og skæres i skiver på 1 cm tykkelse. Læg æbleskiverne i en lage af flormelis, tilsat lidt cognac eller rom efter smag. Lad dem trække her til de skal bruges.
Nogle minutter før serveringen aftørres de let. Dyp dem i beignetdejen, der skal have konsistens som pandekagedej. Æblebeignetterne steges i varm friture. Dyp dem af på fedtsugende papir.

Servér æble beignets, drysset med flormelis.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.