Kærnemælkssuppe med cremepulver og fyld af finthakket, syltet appelsinskal, hakkede mandler og jord bær eller hindbær, afsluttet med en god klat flødeskum, er et virkeligt hit. - Og så er den hurtig at tilberede, er tiden knap.
I en kold tid er det dejligt med en tallerken varm suppe og senere på aftenen kan man jo altid drikke en kop te med en god pølse- eller ostemad til, hvis der er behov for noget mere.
Kærnemælkssuppe er mest populær blandt den ældre del af befolkningen og hvor er det synd, mon ikke denne luksusudgave af kærnemælkssuppe, lanceret af Ellen Holme først i 60erne, kan lokke de fleste.
Opskrift : Ellen Holme 1962
KÆRNEMÆLKSSUPPE MED CREMEPULVER OG LUKSUSFYLD
5 spsk. sukker
3 spsk. cremepulver
1 dl vand
1 liter kærnemælk
fyld
50 g finthakket, syltet appelsinskal
12 skoldede, smuttede, hakkede mandler
100 g friske eller dybfrosne hindbær eller jordbær
1/8 liter piskefløde, pisket til skum
Sukker og cremepulver blandes og udrøres med vandet. Mælken hældes i en skyllet, tykbundet gryde og bringes i kog under stadig piskning. Når den koger, omrøres jævningen og hældes i under piskning.
Tilsæt syltet appelsinskal, hakkede mandler og hindbær eller jordbær.
Servér kærnemælkssuppe med cremepulver og luksusfyld med en god klat flødeskum på toppen.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.