Retten serveres direkte fra ovnen med små faste kartofler til.
Endnu en gang har koteletter hovedrollen i familiens middagsmåltid. Der er så uendeligt mange gode, gamle opskrifter, hvor koteletter er en del af retten. Ud over at være velsmagende er city koteletter nemme at tilberede. Når først tingene er anbragt i det ildfaste fad, gør retten sig færdig i ovnen i løbet af en halv times tid. Det giver lige et pusterum før spisetid.
Opskrift : Tørsleffs Den Røde Kogebog
CITY KOTELETTER
4 tykke svinekoteletter uden ben
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1/4 tsk. det tredje krydderi
1/4 tsk. karry
50 g margarine
2 porrer
1/2 dl suppe
bechamelsauce
25 g margarine
2 spsk. hvedemel
1/4 liter mælk
salt
1/2 tsk. paprika
4 spsk. revet ost
3-4 spsk. rasp
Koteletterne bankes let, pudres med mel, blandet med krydderierne og brunes hurtigt på panden i margarine. De lægges i et ildfast fad.
Porreringe svitses i fedtstoffet på panden nogle minutter, lidt suppe hældes ved og porreringene koges i nogle minutter heri, før de hældes i fadet.
Til bechamelsauce smeltes margarinen i en gryde uden at brune. Melet drysses i og det hele røres til en smørbolle. Spædes op med mælken lidt efter lidt og røres godt imellem hver gang. Kom paprikaen i.
Den opbagte sauce hældes over koteletterne og porrene. Revet ost og rasp drysses over og smørklatter fordeles her og der.
Gratiner retten i ovnen uden ved 200 grader 1/2 time før servering.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.