Står vi lige med en rest skinke, pølser eller stegt eller kogt kød tilovers fra dagen før, kan der rimelig nemt blive en rigtig dejlig, varm frokostret med ris ud af det.
Tidligere tiders sparsommelige husmødre kunne til tider næsten koge suppe på en pølsepind og alligevel få det til at smage.
Det tager ikke lang tid at fremtrylle denne lille frokostret og de fleste ingredienser har vi sandsynligvis i huset.
Reven ost, drysset over risottoen, pynter og smager, - gerne hjemmerevet af en halvtør gnalling ost.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
RISOTTO MED SKINKE
en rest skinke, pølse eller stegt eller kogt kød
300 g ris
lidt smør
1 hakket løg
6 dl kogende bouillon
lidt ekstra smør
reven ost
Lidt smør varmes i en gryde uden at tage farve og et hakket løg dampes i smørret uden at brune. Så blandes risene i og røres rundt, til de er gennemvædet af smørret. Den kogende bouillon hældes i og risene koges færdige under låg. Rør lidt smør i, når risene er færdige, hæld i et fad med høje sider og garnér med skinketern, pølser eller en rest kød.
Servér risotto med skinke, drysset med reven ost.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.