tirsdag

RISOTTO MED SKINKE


Står vi lige med en rest skinke, pølser eller stegt eller kogt kød tilovers fra dagen før, kan der rimelig nemt blive en rigtig dejlig, varm frokostret med ris ud af det.
Tidligere tiders sparsommelige husmødre kunne til tider næsten koge suppe på en pølsepind og alligevel få det til at smage.

Det tager ikke lang tid at fremtrylle denne lille frokostret og de fleste ingredienser har vi sandsynligvis i huset.

Reven ost, drysset over risottoen, pynter og smager, - gerne hjemmerevet af en halvtør gnalling ost.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


RISOTTO MED SKINKE

en rest skinke, pølse eller stegt eller kogt kød
300 g ris
lidt smør
1 hakket løg
6 dl kogende bouillon
lidt ekstra smør
reven ost

Lidt smør varmes i en gryde uden at tage farve og et hakket løg dampes i smørret uden at brune. Så blandes risene i og røres rundt, til de er gennemvædet af smørret. Den kogende bouillon hældes i og risene koges færdige under låg. Rør lidt smør i, når risene er færdige, hæld i et fad med høje sider og garnér med skinketern, pølser eller en rest kød.

Servér risotto med skinke, drysset med reven ost.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.