lørdag

ÆBLEMOSTFROMAGE

Selv om det ikke er moderne med dessert i tide og utide, er denne dejlige gammeldags dessert af æblemost, arrangeret i en skål på en bund af solbærsyltetøj eller anden kraftig marmelade, god, når vi vil overraske familien i weekenden eller når dessert ellers er påkrævet.

Husk at piske hviderne først, hvis samme skål anvendes til fløden. Omvendt, vil det være umuligt at få hviderne stive, hvis der har været fedtstof i skålen.

Pyntet med flødeskum er den svær at modstå.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956



ÆBLEMOSTFROMAGE

3 æg
75 g sukker
1 dl piskefløde + til pynt
2 1/2 dl æblemost
7 blade husblas

Æggeblommer og sukker piskes godt. Husblasen udblødes i koldt vand. Den vrides op og kommes i gryde og smeltes med lidt af æblemosten, som varmes. Når den er helt smeltet, piskes den i æggeblommerne og resten af æblemosten, der ikke har været varmet, tilsættes.

Hviderne og fløden piskes stiv hver for sig. Flødeskum blandes i hvideskummet og æggesnapsen med mosten piskes i en fin stråle i skummet. Der røres af og til i det fra bunden og når det er lige ved at stivne, hældes det i en skål til servering.

Fromagen kan rettes an i skål over en bund af solbærsyltetøj eller lignende kraftig syltetøj. Pyntes med flødeskum.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.