Husk at piske hviderne først, hvis samme skål anvendes til fløden. Omvendt, vil det være umuligt at få hviderne stive, hvis der har været fedtstof i skålen.
Pyntet med flødeskum er den svær at modstå.
Opskrift : Girly Skodshøj 1956
ÆBLEMOSTFROMAGE
3 æg
75 g sukker
1 dl piskefløde + til pynt
2 1/2 dl æblemost
7 blade husblas
Æggeblommer og sukker piskes godt. Husblasen udblødes i koldt vand. Den vrides op og kommes i gryde og smeltes med lidt af æblemosten, som varmes. Når den er helt smeltet, piskes den i æggeblommerne og resten af æblemosten, der ikke har været varmet, tilsættes.
Hviderne og fløden piskes stiv hver for sig. Flødeskum blandes i hvideskummet og æggesnapsen med mosten piskes i en fin stråle i skummet. Der røres af og til i det fra bunden og når det er lige ved at stivne, hældes det i en skål til servering.
Fromagen kan rettes an i skål over en bund af solbærsyltetøj eller lignende kraftig syltetøj. Pyntes med flødeskum.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.