Det er en dejlig søndagsmiddag eller gæstemiddag og måske vil de fleste foretrække hvide kartofler til, ovenpå jul og nytår.
Opskrift : Ellen Holme 1962
VILDE FUGLE
3/4 kg velhængt okseinderlår
fyld
1 skive franskbrød uden skorpe
2 spsk. mælk
50 g benfri sild
1 bundt persille
1 lille løg
50 g margarine
1 dl vand
2 1/2 dl fløde
salt
peber
kulør
2 spsk. mel
2 spsk. gelé
Oksekødet gøres i stand og skæres i tynde skiver, der bankes let med hånden.
Til fyldet gnides franskbrødet gennem en sigte og overhældes med mælken. Sild, persille og løg hakkes. Alt blandes og æltes sammen til en fars.
Farsen smøres på okseskiverne, som rulles sammen og fæstnes med en kødpind eller ombindes med bomuldsgarn. Rullerne brunes i gryden i gyldent margarine. Vand, fløde, kulør og krydderier kommes ved. Fuglene steges sagte under låg i 45-60 minutter til de er møre.
Melet rystes til jævning, der piskes i den kogende sky, efter fuglene er taget op. Sovsen koges igennem 10 minutter og smages til.
Fjern kødpinde eller bomuldstråd, hæld lidt af sovsen over fuglene, der serveres med brunede- eller hvide kartofler samt en skål råkostsalat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.