Bøfgryde til en hyggelig familiemiddag om søndagen, består af store stykker skært oksekød, tilberedt i gryde og smagt til med tomatpuré efter smag. Den færdige gryderet pyntes med porrestykker og krøllebacon, hertil en rigtig god kartoffelmos.
Hvis det er for stort et arbejde, at lave kartoffelmosen selv, så køb et færdig brev til at lave mosen af. Den kan jo altid peppes lidt op med en god klat smør.
Skært oksekød kan være oksebov, inderlår eller et andet reelt stykke oksekød.
Krøllebacon er ganske tyndtskåren bacon, der er ristet knasende sprød og krøllet.
Retten kan laves fra morgenstunden og blot varmes op i gryden og pyntes lige før der bydes til bords.
Opskriften, der er til 4 personer, er fra først i 60erne, lanceret af Birte Olufsen.
BØFGRYDE
1 1/2 pund skært oksekød
10-12 skiver bacon
5-6 porrer
paprika
tomatpuré
margarine
vand eller sky
salt
peber
Skær kødet i pæne store firkanter, krydr med salt, peber og paprika og brun kødet godt igennem i afbruset margarine i en stegegryde. Tilsæt vand eller sky, der lige dækker og tomatpuré efter smag. Lad retten simre færdig til kødet er mørt. Tag det op og jævn skyen let til sovs. Kom atter kødet i gryden, servér direkte fra denne og pynt med kogte, tykke porrestykker og krøllebacon. Byd kartoffelmos til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.