Hurra biksemad har fået sit navn for 55 år siden, fordi børnene råbte hurra, hver gang de fik et stykke kød.
En praktisk hverdagsret, der kan varieres på mange måder, afhængig af hvilke rester, der er til rådighed.
Opskrift : Else Paludan 1959
HURRA BIKSEMAD
1 portion kogt eller stegt kød
en rest sovs
lidt ketchup eller vin
hakket pickles eller asie
evt. champignons
kogte grøntsager
kartoffelmos
kogte, skrællede kartofler
vand
2 æggeblommer
2 stiftpiskede æggehvider
eller kogte kartofler, skåret i skiver
Til kartoffelmos koges skrællede vinterkartofler i skiver i vand uden salt til de er møre. Skiverne moses til mos, smages til med salt og æggeblommerne røres i. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
rasp
smørklatter
reven ost
Kødet skæres i strimler og lægges i et ildfast fad. En rest sovs, smages til med ketchup eller vin og tilsættes hakket pickles eller asie. Hældes over kødet og til sidst lægges et lag kartoffelmos eller skiver af kogte kartofler over.
Rasp drysses over retten og smørklatter og reven ost fordeles hen over.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader til retten er gennemvarm og overfladen gylden.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.