Imidlertid kan man godt gå hen at længes efter et spidskål hen på vinteren og minsandten om ikke spidskål også fås udenfor sæsonen, som så meget andet i vore dage. Naturligvis importeret, men alligevel.
Stuvet spidskål er ellers traditionelt en rigtig klassisk sommerspise. Den går vi aldrig fejl af, men prøv alligevel denne gamle ret med spidskål, vendt i smør, hertil kogt letsaltet flæsk i skiver. Det hele drysset med friskhakket persille over.
Mængden afhænger af, hvor mange, der spiser med, så det er et skøn.
Opskrift : Richardt Oest Larsen 1944
SPIDSKÅL MED LETSALTET FLÆSK
skiver af letsaltet flæsk
vand til kogning
1 spidskål, skåret groft
et par løg, snittede
en klump smør
hakket persille
Kog skiverne af det letsaltede flæsk i vand ca. 1/2 time til flæsket er mørt. Tag det op og kom groftskåren spidskål og et par snittede løg i suppen. Kog til det er mørt.
Hæld det hele op på et dørslag til det er løbet af og kom det i en gryde med en god klat smør. Kålen vendes godt i smørret.
Anret kålen og flæskeskiverne på et fad og drys retten med rigeligt, friskhakket persille.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.