Mest elsket gennem tiden er kogt torsk med sennepssauce. Her giver Kirsten Hüttemeier, et forslag til en lækker torskeret fra 50'erne.
Professor-torsk er torsk i ildfast fad med hvidvin, hvidløg, ærter og syltede løg. Retten står og gør sig færdig i ovnen i løbet af en lille halv time og serveres med flutes og smør til. Har man mod til det, drysses revet ost over, men det kan hver enkelt selv gøre ved bordet.
Opskriften er til 4 personer
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
PROFESSOR-TORSK
1 torsk på 2 kg
10 små, syltede løg
1/2 kg fine ærter (frosne)
1/2 flaske hvidvin
1 fed hvidløg
salt
hakket persille
Torsken, der er renset og tørret af, skæres i mindre stykker, der lægges over i et stort, lidt dybt, ildfast fad. Ærterne og de små syltede løg kommes ved tillige med salt og til sidst hældes vinen over. Hvidløget stikkes ned mellem fiskeskiverne og fadet stilles derpå i ovnen ved 225 grader i 25 minutter.
Når fisken er færdig, drysses hakket persille over og fisken serveres direkte fra fadet med flutes, smør og evt. revet ost til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.