Begge supper indeholder havregryn eller valsede byggryn, der sætter struktur på supperne og gør dem fyldige. Gode hverdagssupper, der evt. kan suppleres med en pølsemad om nødvendigt.
Opskrifterne på suppernes suppe i to varianter, blev i 1946 lanceret af den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken, der var anerkendt af de to danske husholdningslærerinder Merete Engberg og Grete Skjellerup.
SUPPERNES SUPPE I
6 porrer
50 g smør
2 liter vand
salt
peber
1 spsk. tomatpuré eller 2 tomater
1 spsk, havregryn eller valsede byggryn
Det hvide af porren snittes i ganske tynde skiver og snurrer i 10 minutter i det smeltede smør. Må ikke brunes. Det kogende vand kommes i sammen med tomaterne og havregrynene. Småkoger i 20 minutter. Tilsæt salt og peber efter smag.
SUPPERNES SUPPE II
2 spsk. tomatpuré eller 4 tomater
1 lille løg
salt
peber
2 liter vand
1 spsk. havregryn eller valsede byggryn
40 g smør
1 tsk. finthakket persille
Tomaterne og det fintskårne løg snurrer i 5 minutter i det smeltede smør. Så tilsættes det øvrige og suppen småkoger til grynene er kogt.
Suppen serveres straks, drysset med hakket persillen.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.