tirsdag

SUPPERNES SUPPE I 2 VARIATIONER

Suppernes suppe, to hverdagssupper, lynhurtige at tilberede, billige og så er de oven i købet rimelig ernæringsvenlige med deres indhold af henholdsvis porrer og tomater.

Begge supper indeholder havregryn eller valsede byggryn, der sætter struktur på supperne og gør dem fyldige. Gode hverdagssupper, der evt. kan suppleres med en pølsemad om nødvendigt.

Opskrifterne på suppernes suppe i to varianter, blev i 1946 lanceret af den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken, der var anerkendt af de to danske husholdningslærerinder Merete Engberg og Grete Skjellerup.


SUPPERNES SUPPE I

6 porrer
50 g smør
2 liter vand
salt
peber
1 spsk. tomatpuré eller 2 tomater
1 spsk, havregryn eller valsede byggryn

Det hvide af porren snittes i ganske tynde skiver og snurrer i 10 minutter i det smeltede smør. Må ikke brunes. Det kogende vand kommes i sammen med tomaterne og havregrynene. Småkoger i 20 minutter. Tilsæt salt og peber efter smag.

SUPPERNES SUPPE II

2 spsk. tomatpuré eller 4 tomater
1 lille løg
salt
peber
2 liter vand
1 spsk. havregryn eller valsede byggryn
40 g smør
1 tsk. finthakket persille

Tomaterne og det fintskårne løg snurrer i 5 minutter i det smeltede smør. Så tilsættes det øvrige og suppen småkoger til grynene er kogt.

Suppen serveres straks, drysset med hakket persillen.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.