Indkøbsturen viser ikke overraskende folk købe ind med magre produkter i indkøbskurven. - Og hvad vi dog ikke kan få ud af en dåse tunfisk og et bundt porrer . . .
Opskriften her er fra midt i 70erne, dengang var husmødrene også opfindsomme med at hitte på, - også når det gjalt om at spare på kalorierne.
I opskriften er ganske vist anvendt 1 dl fløde. Opskriften er til 4 personer, så hvis vi anvender kaffefløde, er det nu forsvindende lidt til hver.
Vinterporrerne ligger friske i butikkerne og der er rigeligt frugt og grønt til salatskålen.
GRATINERET TUNFISKEFAD
4 porrer
1 ds. tunfisk
4 tomater
4 æg
1 dl fløde
salt
peber
Porrerne renses og skæres i tykke skiver, der gives et opkog i letsaltet vand. Dryp dem godt af i et dørslag.
Del den afdryppede tunfisk i stykker og skær tomaterne i skiver.
Læg porrerne i bunden af et smurt ildfast fad, læg fiskestykkerne over og dæk med tomatskiver.
Pisk æggene med fløden, salt og peber og hæld dem i fadet. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 250-270 grader i ca. 15 minutter til æggene er stivnet og overfladen lyst gylden.
Servér gratineret tunfiskefad med en grøn salat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.