Koteletterne skal være nogle gode, tykke af slagsen og de må derfor påregnes at skulle stege et stykke tid, for at blive helt møre.
Opskriften er beregnet til 4 personer
Opskrift : Frøken Jensens Kogebog, der udkom første gang i 1901.
Foto : Slagterierne
KARRYPANEREDE SVINEKOTELETTER
4-6 store, tykke svinekoteletter (ca. 2 cm tykke)
2 spsk. mel
ca. 1 dl fløde eller mælk
1 dl sigtet rasp
1 tsk. karry
salt
peber
ca. 65 g smør eller margarine til stegning
2 løg
2 store tomater
1 tsk. karry
salt
Skær nogle små rids i kanten af koteletterne, bank dem let og vend dem i en jævning af mel, udrørt med mælk eller fløde og paner dem i rasp, blandes med karry, salt og peber.
Steg dem i brusende smør eller margarine på panden til de er rigtig møre. Det tager noget tid, når de er tykke.
Løgene pilles og skæres i tykke skiver. Løgene svitses sammen med karry i stegefedtet på panden, hvorefter tomatskiverne steges med til de er møre. Blandingen smages til med salt, evt. en anelse sukker og hældes over koteletterne i sidste øjeblik.
Servér karrypanerede svinekoteletter med spaghetti eller løskogte ris, en skål grøn salat eller med en frugtsalat af æble, appelsin og banan.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.