Saucen krydres med måde og schnitzlerne pyntes med dekorative citronskiver med finthakket persille og paprika på. Det giver flotte farver på denne velsmagende ret.
Der anvendes kalvefilet eller et par pæne svinemørbrad.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
År 1904
PAPRIKA-SCHNITZEL
1 1/2 pund kalvefilet (750 g) eller et par pæne mørbrad
4 tynde skiver bacon
1 stort løg
1 citron
persille
kogefløde
paprika
lidt mel
margarine
salt
peber
Kødet skæres ud i små medaljoner, som bankes flade, krydres med salt, peber og paprike og ristes i rigeligt smør eller margarine, gerne i en dyb stegepande. De tages op og baconskiverne, der er skåret i fine tern, ristes gyldne. Så tilsættes et stort finthakket løg sammen med paprika. Sovsen afjævnes med en topskefuld mel, der hældes kogefløde i og det hele står og snurrer sammen til en let jævn sovs.
Servér paprika-schnitzel i et fad med sovsen omkring sig. Læg en skive citron på hver schnitzel og pynt citronskiverne med hakket persille og paprika. Byd en god kartoffelmos eller pommes sautees til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.