Æblesuppe fra bogen Fynske Egnsretter, er en af de retter jeg vil prøve i den kommende tid.
Der er jo masser af æbler på markedet, - også de danske, som jeg foretrækker.
Jeg husker godt æblesuppe fra min barndom. Vi fik knuste tvebakker i.
ÆBLESUPPE
700 g æbler
2 L vand
kartoffelmel
4 æggeblommer
2 spsk. sukker
Æblerne koges i vandet med skrællen på og med kernehus. Er blot ituskårne. Sies gennem et dørslag. En lille smule kartoffelmel udrøres i vand og kommes i.
Æggeblommerne, der er rørt godt med sukkeret, øses op i tallerkenerne. Suppen hældes over.
{Som sukkeret bliver billigere, bliver det mere almindeligt at koge frugtsuppe.
Æblesuppe og hyldebærsuppe er de mest almindelige. Opskriften her er fra Vestfyn og er skrevet ned (eller brugt) 1.oktober 1906.}
Citat fra Fynske Egnsretter.
VELBEKOMME
Der er jo masser af æbler på markedet, - også de danske, som jeg foretrækker.
Jeg husker godt æblesuppe fra min barndom. Vi fik knuste tvebakker i.
ÆBLESUPPE
700 g æbler
2 L vand
kartoffelmel
4 æggeblommer
2 spsk. sukker
Æblerne koges i vandet med skrællen på og med kernehus. Er blot ituskårne. Sies gennem et dørslag. En lille smule kartoffelmel udrøres i vand og kommes i.
Æggeblommerne, der er rørt godt med sukkeret, øses op i tallerkenerne. Suppen hældes over.
{Som sukkeret bliver billigere, bliver det mere almindeligt at koge frugtsuppe.
Æblesuppe og hyldebærsuppe er de mest almindelige. Opskriften her er fra Vestfyn og er skrevet ned (eller brugt) 1.oktober 1906.}
Citat fra Fynske Egnsretter.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.