lørdag

Æblesuppe

Man drak jo også the i halvtredserne

Æblesuppe fra bogen Fynske Egnsretter, er en af de retter jeg vil prøve i den kommende tid.
Der er jo masser af æbler på markedet, - også de danske, som jeg foretrækker.

Jeg husker godt æblesuppe fra min barndom. Vi fik knuste tvebakker i.

ÆBLESUPPE

700 g æbler
2 L vand
kartoffelmel
4 æggeblommer
2 spsk. sukker

Æblerne koges i vandet med skrællen på og med kernehus. Er blot ituskårne. Sies gennem et dørslag. En lille smule kartoffelmel udrøres i vand og kommes i.
Æggeblommerne, der er rørt godt med sukkeret, øses op i tallerkenerne. Suppen hældes over.

{Som sukkeret bliver billigere, bliver det mere almindeligt at koge frugtsuppe.
Æblesuppe og hyldebærsuppe er de mest almindelige. Opskriften her er fra Vestfyn og er skrevet ned (eller brugt) 1.oktober 1906.}

Citat fra Fynske Egnsretter.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.