Hønsefrikasse husker jeg fra min barndom og det var antagelig dengang en høne hønsefrikasse var lavet på, men hønsefrikasse kan også laves på en god kylling eller på en hane.Jeg har altid brugt en stor kylling.
Det er en dejlig ret, som samtidig gør, at man får spist en masse gulerødder.
Oprindelig bliver gulerødderne kogt sammen med kyllingen, men de søde gulerødder udvander smagen i suppen, så jeg koger gulerødderne særskilt og tilsætter dem til sidst.
HØNSEFRIKASSE
1 frisk eller frossen kylling
1 L vand
salt
500 g gulerødder (i skiver)
salt
mgr. + mel til afbagning
hakket persille
Hvis kyllingen er frossen, tøes den op og indmaden fjernes.
Kog kyllingen i 1 L letsaltet vand i ca 1 time.
Imedens renses gulerødderne, skives og koges i letsaltet vand 1/2 time.
Når kyllingen er kogt, fiskes den op.
Der laves en hvis afbagning af mgr., mel og suppe.
Skær nu kyllingens brystkød ud i pæne skiver og kom dem i sovsen sammen med gulerødderne.
Skær ligeledes kødet fra lårene i pæne stykker og kom dem i.
Varm frikasseen godt op. Tag gryden af ilden og tilsæt hønsefrikasseen rigelig hakket persille.
Serveres med kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Det er en dejlig ret, som samtidig gør, at man får spist en masse gulerødder.
Oprindelig bliver gulerødderne kogt sammen med kyllingen, men de søde gulerødder udvander smagen i suppen, så jeg koger gulerødderne særskilt og tilsætter dem til sidst.
HØNSEFRIKASSE
1 frisk eller frossen kylling
1 L vand
salt
500 g gulerødder (i skiver)
salt
mgr. + mel til afbagning
hakket persille
Hvis kyllingen er frossen, tøes den op og indmaden fjernes.
Kog kyllingen i 1 L letsaltet vand i ca 1 time.
Imedens renses gulerødderne, skives og koges i letsaltet vand 1/2 time.
Når kyllingen er kogt, fiskes den op.
Der laves en hvis afbagning af mgr., mel og suppe.
Skær nu kyllingens brystkød ud i pæne skiver og kom dem i sovsen sammen med gulerødderne.
Skær ligeledes kødet fra lårene i pæne stykker og kom dem i.
Varm frikasseen godt op. Tag gryden af ilden og tilsæt hønsefrikasseen rigelig hakket persille.
Serveres med kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.