onsdag

Stegte Hjerter

Stegte hjerter er vist ikke så meget på mode i vore dage, som i halvtredserne, hvor stegte hjerner jævnligt indgik i hverdagsmenuen.
Det er en skam, for det er ellers en både velsmagende, nærende og billig middagsret. - Og så bliver der sådan en god sovs til.

Den eneste hindring i indtagelse af stegte hjerter skulle da være, hvis man lider af Podagra. Så må indmad frarådes.

I halvtredserne funderede man også over egnede nytårsfortsætter

STEGTE HJERTER

Svinehjerter fra slagteren
Stenfri svesker
2 1/2 dl vand + 2 dl fløde
Salt

Læg svinehjerterne i koldt vand og rens dem godt for blod. Det er nødvendigt, at skære dem op.
Gnid dem indvendig med en smule salt. Stop dem med svesker og luk med kødnåle.
Brun svinehjerterne på alle sider i en stegegryde og hæld tilsidst vandet og 1 tsk. salt. Lad dem småsimre under låg mindst 1 1/2 time. De skal være ordentlig møre.
Fisk hjerterne op af gryden, fjern nålene, halver dem og hold dem varme.
Skyen tilsættes nu fløden. Det hele koges op og jævnes. Tilsættes lidt kulør og smages til med salt.
Kom hjerterne op i sovsen.
De stegte hjerter serveres sammen med en god kartoffelmos og så pynter en god klat ribsgele' retten.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.