torsdag

Prins Henriks Chokoladekage

Prins Henriks chokoladekage er mere dessert end kage og en sand himmerigsmundfuld. Jeg bruger den af og til som afslutning på en god middag, men om Prins Henriks Chokoladekage kan dateres tilbage til halvtredserne er jeg ikke klar over.
Tælles der kalorier, er Prins Henriks Chokoladekage ikke brugbar.


PRINS HENRIKS CHOKOLADEKAGE
280 g mørk chokolade
280 g smør
280 g sukker
1 stang vanilie
9 æggeblommer
9 æggehvider ( stiftpiskede )
Smelt chokolade og smør over svag varme. Pisk sukker, vanilie og æggeblommer godt og bland æggesnapsen i chokolademassen.
Tilsidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen. Halvdelen af massen kommes i en flad, smurt form.
Bages ved 180 grader ca. 1 time.
Resten af massen bredes nu ud over.
Lad formen stå koldt i køleskab mindst et døgn.
Så er det bare at skænke en glad kop kaffe til Prins Henriks chokoladekage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.