torsdag

Gammeldags chokoladekage

Gammeldags chokoladekage. Når jeg hører ordet gammeldags chokoladekage, tænker jeg straks på en kage, bagt i bradepande. Også kaldet bradepandekage.
Den har da været lavet mange gange i årenes løb og altid gerne pyntet med glasur.

Her på dette festlige halvtredserbord er der klar til kaffe og gammeldags chokoladekage

Jeg har imidlertid valgt en opskrift fra Frøken Jensens Kogebog på gammeldags chokoladekage og den er god.
Kagen er bagt i sandkageform, hvilket giver nogle pæne skiver.

GAMMELDAGS CHOKOLADEKAGE

125 g smør / mgr. (blødgjort)
200 g sukker
2 tsk. vaniliesukker
reven skal af 1 citron
25 g mandler
3 æg
1 1/4 dl. stærk kaffe
2 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
200 g mel

Rør fedtstoffet godt med sukker, vaniliesukker, reven citronskal og hakkede mandler. Tilsæt æggeblommerne, een ad gangen og rør dejen let og luftig. Bland bagepulver, kakao og mel og tilsæt det sammen med kaffen. Pisk æggehviderne og rør først lidt af skummet i dejen, vend derefter resten forsigtigt i. Fyld dejen i en smurt form.
Bagetid ca. 1 1/4 time ved 170 grader.

Jeg syntes, at gammeldags chokoladekage smager bedst næste dag, når den har sat sig.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.