
Egentlig er det vist et stykke kogeflæsk der skal til. Jeg har kogt både kogeflæsk, sprængt kam og sågar et stykke røget bacon og hamburgerryg. I så fald får det hele en røget smag, hvis man godt kan lide det.
Brunkål kan også serveres med medisterpølse til eller sønderjyske kålpølser. - Jo, der er muligheder nok.
BRUNKÅL
1 hvidkål (fintsnittet)
sukker, salt
vand
1 stk. kød efter eget valg
Start med at smelte 2-3 spsk. sukker som til brunede kartofler i en stor gryde og tilsæt den fintsnittede hvidkål. Brun godt og rør kålen godt igennem. Tilsæt salt, 1-2 dl vand og læg kødet ned mellem kålen. Brunkålen skal nu stå og snurre 1-1 1/2 time til kødet er mørt.
Fisk kødet op.
Rør kålen igennem. Hvis den ønskes mere brun tilsættes noget madkulør.
Server brunkål med kødet skåret i skiver, rugbrød og sennep. Undgå at få for meget væde på tallerkenen.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.