onsdag

Kaptajn Vom fra Roms Gækkeboller

Kaptajn Vom fra Roms Gækkeboller må I ha' opskriften på, selvom Kaptajn Vom fra Roms Gækkeboller ikke har spor med 50erne at skaffe.
Påsken står for døren, derfor denne påskeopskrift, som ifølge Dragør Nyt fra denne uge, stammer fra den godmodige Kaptajn Vom fra Rom, der for snart mange år siden havde haft en voldsom lyst til at drille sine vejrbidte matroser, der var helt mørbankede og humørforladte af at sejle på de oprørske verdenshave.
Kaptajn Vom siges, at have tilbragt en lang nat i skibskøkkenet, hvor han eksperimenterede sig frem til opskriften på nøjagtig disse gækkeboller, der få dage senere fik hans matroser til grinende at løbe rundt på dækket og drille hinanden, så de fuldstændig glemte skumsprøjtet på bølgetoppene og den tudende vind.


Er man i gækkehumør kan man bage en portion af Kaptajn Vom fra Roms gækkeboller. Nyd et par stykker af slagsen med iskold smør og en kop god te.
Grib derefter saksen og oplev, hvordan saksen danser igennem papiret og sikrer dig den fineste produktion af hjemmeklippede gækkebreve til familie og venner. husk at fastgøre en lille vintergæk, inden brevet lægges godt til rette i kuverten, ledsaget af et lille rim, f.eks. :
"Digtet i Korsør af 25 køer, skrevet i Rom af kartajn Vom, gæt så hvorfra brevet kom.

kilde : Dragør Nyt

KAPTAJN VOM FRA ROMS GÆKKEBOLLER

10-12 stk.
120 g smør
2 dl mælk
50 g gær
1/4 tsk. salt
3 spsk. sukker
2 æggeblommer
7-8 dl hvedemel
evt. en håndfuld rosiner
1 sammenpisket æg til pensling

Smelt smørret og bland det med mælken. Rør gæren ud heri og tilsæt salt og sukker, æggeblommer, mel og evt. rosiner. Ælt dejen godt til den er smidig. Stil dejen til hævning i en skål i en lun vindueskarm, tildækket af et fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter. Form dejen til boller og anbring dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i yderligere 20 minutter under et fugtigt viskestykke. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Opskriften er fra Pernille Sif Orellanas kommende bagværksbog "Greven, kammerjunkeren og den dragende citronmåne", der udkommer primo oktober 2110 på forlaget Gyldendal.

God påske her fra Dragør !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.