tirsdag

Brun kage med smørcreme

Brun kage med smørcreme sender erindringer til barndommens år, hvor netop brun kage med smørcreme ofte var på kaffebordet.
En erindring om kagen, som blev bagt i bradepande og skåret i 4 ens strimler, som 2 og 2 blev lagt sammen med et tykt lag smørcreme. Stykkerne blev pakket ind i madpapir og stillet koldt til der skulle skæres af dem.
Netop denne kage fulgte mig i barndommen, da man hos min mormor og morfar ofte havde samme dejlige kage på kaffebordet.




BRUN KAGE MED SMØRCREME

75 g blødt smør
300 g sukker
3 æg
2 dl kærnemælk
300 g mel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
5 spsk. kakaopulver

smørcreme
200 g blødt smør
225 g flormelis
1 æggeblomme

glasur
200 g flormelis
en smule kogt vand

Rør smør og sukker sammen og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, natron, bagepulver, vanilie og kakao og hæld det i smørblandingen, skiftevis med kærnemælk. Rør dejen rigtig godt sammen til den er ensartet.
Hæld dejen i en bradepande, beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200 grader i ca. 25-35 minutter.
Afkøl kagen og del den i 4 ens stykker. Læg stykkerne 2 og 2 sammen med smørcremen og pak den ind i bagepapir eller lign. Læd kagen stå og trække et koldt sted med smørcremen. Brun kage med smørcreme smager bedst, når den har stået og trukket.
Smør glasur på kagen lidt før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.