onsdag

Mørbradpølse

Mørbradpølse er en gammel egnsret fra det sydfynske øhav. Den er perfekt på december måneds julefrokostborde, men er da et dejligt pålæg på alle tider af året. - Og så kan man jo lige "vigte" sig af, at kunne sætte noget på frokostbordet, som de andre ikke har.
Ingredienserne til mørbradpølse er svinemørbrad og en gammeldags fars til medisterpølse.


I gamle dage svøbte man pølsen i hinden fra flommen, senere gik man over til at pakke den i stegefilm eller film og staniol. Dette for at hindre kraften i at trænge ud.

MØRBRADPØLSE

1 svinemørbrad, ca. 300 g

fars
3/4 kg (750 g) haket grisesmåkød eller nakke. Skal være rimelig fedt.
1 dl suppe
3 tsk. salt
1 revet løg
1/2 tsk. stødt ingefær
lidt stødt allehånde
peber

Rør en fars af samtlige ingredienser og pak svinemørbraden ind i denne. Læg evt. pølsen i saltlage et par døgn først. Dette kan dog undlades. Pak pølsen ind i film eller staniol og observer, at "pakken" er tæt. Læg den i kogende, letsaltet vand. Koges 1 1/2 time.
Servér mørbradpølse på frokostbordet, skåret i pæne skiver.

MORMORS JULEOPSKRIFTER bugner af traditionelle, nyere, anderledes og juleopskrifter fra andre lande, såsom lækkert bagværk, konfekt, frokostretter, middagsretter, juledrikke og alt det andet, som hører lækkersultne julemaver til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.