tirsdag

Kødsuppe

Kødsuppe på rigtig gammeldags vis, kogt på kalvebryst, serveret med kødet i suppen og rugbrød og sennep til er en dejlig vinterret. I mit barndomshjem blev kødet serveret ved siden af, når vi spiste kødsuppe, men jeg ved mange foretrak det i suppen.
Suppen kan også koges på svinekød eller høne, hvilket også giver den en dejlig smag.


KØDSUPPE

ca. 1 kg kalvebryst
vand
1 spsk. salt
1 suppevisk af porretop, selleritop, persillestilke, 1 stilk timian og andre krydderurter
200 g porre
100 g persillerod
200 g selleri
250 g gulerødder

Saml suppevisken og bind den sammen med bomuldsgarn.

Kom kødet i en stor gryde og dæk kødet helt med koldt vand. Bring vandet i kog og skum omhyggeligt.
Tilsæt salt, suppevisk og hele grøntsager og lad det småkoge under låg. Efter 20 minutter tages suppevisken op. Grøntsagerne, når de er møre. Kødet koger videre til det er godt mørt.
Skær kødet i pæne skiver og grøntsagerne i mindre stykker og læg det hele i suppen.
Kødsuppe serveres med rugbrød og en god sennep til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.