søndag

Sulevælling

Sulevælling, serveret rygende varm i terrin, er en rigtig god gammeldags vinterspise, som nok kræver lidt forberedelse, men som tilgæld varmer langt ind i kroppen på iskolde vinterdage, som disse.


SULEVÆLLING

400 g fersk svinebov + ben
1 1/2 L vand
1 spsk. salt
suppeurter (porre, selleri, persillerod og gulerod) samt visk af porre- og selleritop
250 g kartofler, skrællet og skåret i stykker
40 g fine byggryn
hakket persille

Skær kødet fra benene, som koges med og skær det i terninger. Kom det hele i gryden sammen med 1 1/2 L vand og kog det over rask ild i 10 minutter. Skum suppen og tilsæt salt, byggryn, suppeurter og suppevisk. Kog videre for svag varme. Efter 3/4 time tages suppevisk og grøntsager op. Kødet koges til det er mørt, tages op sammen med benene. Kartoflerne koges med de sidste 20 minutter af kogetiden.
Alt varmes op i suppen på nær ben og suppevisk.
Sulevælling serveres rygende varm i terrin, drysset med hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.