onsdag

Kløser fra Fyn

Kløser, meget store kødboller, blev ofte tidligere serveret på Fyn ved festlige lejligheder og altså i julen. Kløser er store, velkrydrede kødboller, der blev brugt i suppe, kløsesuppe, kogt på enten oksekød eller hønsekød.
Kløsesuppe er en gammel fynsk egnsret, som sagtens kan spises i vore dage. Krydringen af kløsebollerne kan man selv bestemme. Det er klogt lige at koge en lille kødbolle først, for at være sikker på, krydringen er i orden.


KLØSER 

600 g hakket svinekød eller halvt okse-/halvt svinekød
1 æg
50 g rasp
3/4 dl væde
hakket løg
salt
peber
stødt allehånde og eller stødt nellike

Rør farsen godt og grundigt sammen. Form med en spiseske, boller så store som hønseæg. Kog bollerne i letsaltet vand.
Servér okse- eller hønsekødsuppe med kløsebollerne  i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.