Saftbdding er en nem og god hverdagsdessert, hvis man bliver lidt lækkersulten efter hovedretten. Sådan en rigtig gammeldags saftbudding kan tilberedes af al slags saft og rigtig gerne hjemmekogt.
SAFTBUDDING
2 kopper saft
8 blade husblas
2 æggehvider, gerne pastauriserede
1 1/2 kop sukker
cremesauce
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 tsk. majsstivelse
3 dl mælk
vanilie
Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 - 10 minutter. Æggehviderne piskes let og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Fortsæt med at piske til massen er fast. Tag husblas op af udblødningsvandet og smelt den i en gryde med lidt af saften, der lunes - nedkøl med resten af saften. Æggehvidemassen vendes i den afkølede saft.
Buddingen hældes i en glasskål og stilles i køleskab et par timer.
Til cremesovs røres æggeblommer, sukker og masstivelse sammen i en gryde. Mælk og vanilie tilsættes.
Bring cremen i kog under piskning og kog igennem et par minutter.
Servér saftbudding med cremesauce til.
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.