søndag

Saftbudding

Saftbdding er en nem og god hverdagsdessert, hvis man bliver lidt lækkersulten efter hovedretten. Sådan en rigtig gammeldags saftbudding kan tilberedes af al slags saft og rigtig gerne hjemmekogt.


SAFTBUDDING

2 kopper saft
8 blade husblas
2 æggehvider, gerne pastauriserede
1 1/2 kop sukker

cremesauce
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 tsk. majsstivelse
3 dl mælk
vanilie

Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 - 10 minutter. Æggehviderne piskes let og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Fortsæt med at piske til massen er fast. Tag husblas op af udblødningsvandet og smelt den i en gryde med lidt af saften, der lunes - nedkøl med resten af saften. Æggehvidemassen vendes i den afkølede saft.
Buddingen hældes i en glasskål og stilles i køleskab et par timer.

Til cremesovs røres æggeblommer, sukker og masstivelse sammen i en gryde. Mælk og vanilie tilsættes.
Bring cremen i kog under piskning og kog igennem et par minutter.

Servér saftbudding med cremesauce til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.