Gudhjemmadyppa er en særlig bornholmsk sovs til nytårstorsken og så findes den oven i købet i forskellige varianter. Denne variant af gudhjemmadyppa er en af de mere gængse.
På Bornholm serveres denne dyppa til torsken, men også fiskesennepssauce, som vi kender det i resten af landet bruges.
Skulle nogen have lyst til, at prøve denne gamle egnsret fra Bornholm er opskriften her :
GUDHJEMMADYPPA
150 g stribet flæsk eller spæk ltsaltet eller røget) i små firkanter
125 g snittede skalotteløg
Brun flæsketern på panden, tilføj de snittede løg, som steges gyldne i fedtet fra flæsket.
En sauce bages op eller man laver en jævnet sauce af fedtet i panden, mel og fiskesuppe. Tilsæt sukker og eddike efter smag.
Kogt torsk, kogt med meget salt i vandet og desuden hele peberkorn, laurbærblad, lidt eddike og måske også et skalotteløg eller to.
Server den kogte torsk med gudhjemmadyppa til på rigtig bornholmsk manér.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.