torsdag

DUER I KASSEROLLE

Duer i kasserolle, stegt med røget spæk og grønærter er en dejlig søndagsmiddag, serveret med kartofler eller en god kartoffelmos. Der beregnes en due til hver person.

Vær sikker på at duerne er unge. De gamle er for seje. Det kan fiske- eller vildthandleren være garant for.

Duer er ellers en lækker spise, men af en eller anden grund har tanken det med at falde på Soya's film " Min farmors Hus ", hvor Sørmand med rædsel ser farmor vælge levende duer til middagen og ser dem få halsen vredet om. En voldsom oplevelse for en dreng, der er vokset op i et beskyttet miljø i byen.

Opskriften er fra Otto Mønsteds gamle kogebog fra 1939
 

DUER I KASSEROLLE

4 duer
100 g røget spæk
500 g fine ærter
salt
peber

Duerne gøres i stand eller endnu nemmere, få fiske- eller vildthandleren til at gøre det. Gnides udvendig og indvendig med salt og peber.
Flæsket skæres i bittesmå terninger, 1/2 cm på hver led. Brunes i en gryde og når terningerne er sprøde, blandes de med grønærter (henkogte fra dåse).
Duerne halvsteges, inden de lægges ned til ærterne og flæsket og steges færdige i en ildfast kasserolle med låg over.

Servér duerne direkte fra kasserollen med kartofler eller en god kartoffelmos til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.