Retten, der er nem at portionsanrette, kan laves i god tid og opbevares i køleskab.
Skyen, og her er det bedst med en rest kraftig koge- eller stegesky eller den kan laves på en god bouillon.
Opskriften er fra Otto Mønsteds Kogebog fra 1939
ASTRIDS LIVRET
4 hårdkogte æg
4 skiver kogt, røget skinke
3/4 liter kraftig sky
5 blade husblas
friske estragonblade
En god kraftig sky gives et opkog med en buket estragonblade, der tages op, inden den udblødte husblas tilsættes.
I 4 små ler- eller glasskåle anbringes skinken i bunden og ovenpå lægges et hårdkogt æg på hver. Derefter hældes skyen over og inden den størkner lægges et par estragonblade over kors på ægget.
Skålene sættes i køleskabet til husblassen er størknet.
Servér Astrids livret med flutes eller andet godt brød og et glas koldt hvidvin til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.