mandag

HØNSEKOTELETTER

Hønsekoteletter, paneret og stegt gyldne på panden, smager sejligt, serveret med kogte kartofler og gulerødder og hertil evt. en aspargessauce.

I stedet for hønsekød kan så nemt anvendes kyllingekød og i vore dage burde det ikke volde vanskeligheder. Alle supermarkeder sælger frisk, parteret kyllingebryst, der er velegnet til koteletterne. Kyllingekød kan også købes færdighakket.

Opskriften er fra Otto Mønsteds Kogebog fra 1939.


HØNSEKOTELETTER

400 g hakket hønsekød
salt
peber
saften af 1 citron
2 æggeblommer
fløde
suppe
20 g mel
60 g rasp
70 g margarine

Hak hønsekødet gennem kødmaskinen, bland det med salt og peber og saften af en citron. Æggeblommer og fløde tilsættes og der røres til farsen har en fast konsistens, der kan formes til koteletter.
En tyk meljævning røres af suppe og mel, heri vendes koteletterne og dernæst i rasp. Steges smukt brune på panden i margarinen.

Server hønsekoteletter på et fad med kogte kartofler og gulerødder. Hertil en aspargessauce.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.