Retten er perfekt gæstemad, tilberedt med virkelig omhu. Desuden er en gryderet god som natmad med en kold øl til.
Pickelsteiner stammer fra i det tyske køkken, hvor pickelsteiner eintopf, har overlevet mangen en husmoder op til i dag.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
PICKELSTEINER
1 pund flæskesmåkød
1 1/2 pund kartofler
2 store gulerødder
1 stort løg
1/2 selleri
purløg
smør
laurbærblade
salt
peber
Flæskesmåkødet skæres i tern, blancheres og sættes over i koldt saltet vand sammen med laurbærblade og det finthakkede løg. Kødet koges til det er halvt mørt, hvorefter vi tilsætter tern af rå kartofler, gulerødder og selleri. Retten koges sammen til alt er helt mørt, smages til med knust peber og serveres med en god klump koldt smør på og masser af hakket purløg drysset over.
Servér pickelsteiner med groft rugbrød og en kold øl til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.