De fyldte koteletter gøres herefter færdig i et ildfast fad, overhældt med lidt rødvin.
Koteletterne kan evt. fyldes og gøres klar om morgenen, steges og færdiggøres senere.
Det er en velsmagende gammeldags ret, som nemt kan gøre det ud for gæstemad med det rette tilbehør til.
Opskriften er af Else Paludan fra 1959
ELSES HAMBURGERKOTELETTER
tykke skiver af hamburgerryg m skaft
sennep
puddersukker
hakket løg
lidt hakket dild eller persille eller andre krydderurter
Udskær tykke skiver af hamburgerryggen (lad et ben følge med hver kotelet). Skær koteletterne igennem på langs. omtrent til benet og tryk en fordybning i den nederste halvdel. Her lægges 1 tsk. sennep, 1 tsk. puddersukker, 1 tsk. hakket løg, lidt hakket dild, persille eller andre krydderurter. Luk koteletten sammen med tandstikker eller tilspidsede tændstikker. Vend koteletterne i mel, æg og rasp og brun dem i rigeligt smør eller margarine på panden.
Koteletterne lægges i et ildfast fad, herover hældes lidt rødvin og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. en halv times tid.
Servér Elses hamburgerkoteletter med ovnkartofler og grøn salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.