Når man ikke lige ligger inde med friske citroner, kan andre muligheder, for den liflige smagsgiver, overvejes. F.eks en citronessens, der med sin friske smag sagtens kan gøre det ud for denne ofte vigtige smagsingrediens.
Essensen laver vi selv af bl.a. citronskal og cognac. Her efter den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erkens opskrift fra 1949.
Brug usprøjtede citroner.
Rulletøj 1948
CITRONESSENS
citronskaller af et par citroner
1/2 liter cognac
1/2 liter vand
250 g sukker
25 g citronsyre
De vaskede citronskaller befries for alt det hvide, skæres i fine strimler og kommes på en flaske. Cognac hældes over. Står i 3 uger godt tilproppet og sies så. Sukker og vand koges til en sirup, skummes, sies, tilsættes citronessensen og den opløste citronsyre.
Citronessensen hældes på flasker, som straks tilproppes.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.