søndag

PANERET FLÆSK MED ÆBLEMOS

Paneret flæsk med æblemos, serveret med en pikant karrysovs og løse ris, var i 1963 en specialitet på den kgl. priviligerede Fiilskov Kro mellem Vejle og Skjern. Lystfiskere og andet godtfolk bænkede sig dengang forventningsfuldt i den smukke krostue, ventende på krokonens gode mad.

Fiilskov Kro anno 1963

I dag, 50 år senere kan man stadig indlogere sig på Fiilskov Kro, tage på fisketur i fiskesøer og dertil kommer en børnesø. Der kan fanges ørreder, geder og ål.

Opskriften på krokonens panerede flæsk med æblemos til 4 personer fra 1963 er her :

Fiilskov Kro anno 1963

PANERET FLÆSK MED ÆBLEMOS

8-12 skiver stribet flæsk
æg
rasp
1 lille løg
karry
75 g smør
250 g ris
50 g mel
1/2 liter vand
6 æbler

Flæsket paneres og steges. 1/2 æble og et lille løg findeles og svitses i smør sammen med karry. Melet kommes i og afbages med vand. Koges godt igennem. Tilsmages med salt, evt. mere karry og lidt fløde.
Æblerne skrælles og steges i fedtet fra flæsket, smages til med sukker og lidt salt.

Servér paneret flæsk med æblemos, karrysovs og løse ris.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.