Hyben er sprængfyldt med C-vitamin og så smager den godt, syltet som hele hyben og som marmelade.
Her hybenmarmelade i alliance med rosiner og æbler, en kostelig marmelade til godt hjemmebagt brød i de mørke vintermåneder.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Grønne Syltebog, der udkom første gang i 1939.
Tatol i 50erne
HYBEN-ROSIN-ÆBLEMARMELADE
1 kg hyben
1 liter kogende vand
1 kg æbler
250 g lyse rosiner
325 g melis
1 tsk. vanilie
1 tsk. Atamonpulver eller 2 tsk. flydende Atamon
Blomst og stilk klippes af de rensede hybenfrugter. De skylles, hældes i kogende vand og koges under låg i 15 minutter. Saften sies fra.
Æblerne vaskes, deles og befries for blomst, stilk og kernehus. Æbler og skoldede, afdryppede rosiner males gennem kødmaskinen. Mosen koges i hybensaften 25 minutter under låg. Der røres af og til. Sukkeret drysses i og koges med 10 minutter. Vanilie og Atamon tilsættes.
Marmeladen fyldes i varme, rengjorte, Atamonskyllede glas, der bindes til med det samme.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.