fredag

MØRBRAD NAPOLEON

En dejlig mørbradret er denne mørbrad Napoleon, der består af stegte mørbradstykker, serveret i en fløde- tomatsauce sammen med kartoffelmos eller franske kartofler.

Mørbrad er reelt og mørt kød, som hurtigt lader sig tilberede, ofte i lækre retter, velegnet som gæstemiddag. Den slags opskrifter vi ikke kan have nok af i skuffen.

Der anvendes en stor eller to mindre mørbrad, - opskriften er beregnet til 4 personer.

Opskriften er fra Tørsleffs Den hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939 og kostede 1 kr.


MØRBRAD NAPOLEON

1 stor eller 2 små svinemørbrad
mel
salt
karry
peber
60 g margarine
2 dl sur fløde
tomatpuré

Mørbraden renses, befries for sener og skæres på skrå i 1 cm tykke skiver, der bankes let. Krydderierne blandes i melet og heri vendes kødstykkerne, som derefter brunes i afbruset margarine. Fløde og tomatpuré hældes ved og det hele ca. 1/2 time. Skyen jævnes og kulør tilsættes.

Mørbrad Napoleon serveres med kartoffelmos eller franske kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.