Rosengelé er også ualmindelig dejligt som pynt på desserter og bør høste stor annerkendelse i det søde køkken.
Der går mange af de smukke, velduftende blade til en portion rosengelé og bladene pilles af blomsten, umiddelbart før den begynder at drysse.
Opskriften er fra Tørsleffs Den Grønne Syltebog, der udkom 1. gang i 1939
GAMMELDAGS ROSENGELÉ
1 1/2 liter sammenpressede, højrøde rosenblade
ca. 1 liter vand
2 tsk. citronsyre
750 g melis
1 brev gul Melatin
Højrøde rosenblade fra stærkt duftende roser pilles af, lige før de drysser, skylles og koges i vandet sammen med 2 tsk. citronsyre, 15 minutter til duft og farve er trukket ud i lagen. Den sies fra og måles. Der skal være 1 liter. Rosensaften blandes med et brev gul Melatin. Opvarmes til kogepunktet og koges 1 minut. Sukkeret røres i og geléen bringes hurtigt i kog under omrøring og koges 1 minut. Beregn først kogetiden fra det øjeblik, hvor hele overfladen bobler.
Geléen skummes, fyldes i rengjorte, Atamonskyllede glas og bindes til dagen efter.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.