lørdag

GAMMELDAGS ROSENGELÉ

Gammeldags rosengelé af smukke røde og duftende rosenblade er en delikat nydelse på et stykke ristet brød til en god kop kaffe.

Rosengelé er også ualmindelig dejligt som pynt på desserter og bør høste stor annerkendelse i det søde køkken.

Der går mange af de smukke, velduftende blade til en portion rosengelé og bladene pilles af blomsten, umiddelbart før den begynder at drysse.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Grønne Syltebog, der udkom 1. gang i 1939
 

GAMMELDAGS ROSENGELÉ

1 1/2 liter sammenpressede, højrøde rosenblade
ca. 1 liter vand
2 tsk. citronsyre
750 g melis
1 brev gul Melatin

Højrøde rosenblade fra stærkt duftende roser pilles af, lige før de drysser, skylles og koges i vandet sammen med 2 tsk. citronsyre, 15 minutter til duft og farve er trukket ud i lagen. Den sies fra og måles. Der skal være 1 liter. Rosensaften blandes med et brev gul Melatin. Opvarmes til kogepunktet og koges 1 minut. Sukkeret røres i og geléen bringes hurtigt i kog under omrøring og koges 1 minut. Beregn først kogetiden fra det øjeblik, hvor hele overfladen bobler.
Geléen skummes, fyldes i rengjorte, Atamonskyllede glas og bindes til dagen efter.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.