fredag

RÅSYLTEDE VINDRUER

Råsyltede vindruer smager dejligt i desserter, sammen med andre syltede frugter og med en stor klat flødeskum på eller sammen med en skøn råcreme.

Dessert bør vi belønne os selv med indimellem, når vi trænger til forkælelse og når vi har nydt en rigtig god middag. Det kræver noget sødt efterfølgende og man behøver ikke altid have dårlig samvittighed.

Mange dyrker vindruer på en sydmur eller i drivhus. Det er ofte meget søde og dejlige druer, der bestemt er værd at gemme på til vinteren. Det sker også, at butikkerne har gode tilbud på søde vindruer.

Opskriften her er fra Tørsleffs Den Grønne Syltebog, der udkom første gang i 1939.
 

RÅSYLTEDE VINDRUER

1 kg vindruer
750 g melis
1 tsk. citronsyre
1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon

Druerne skylles og befries for stilken. En lille del af dem knuses og røres med citronsyre. Resten af druerne drysses i lagvis med sukkeret. Atamon tilsættes.
Krukken dækkes til og stilles koldt. Der røres i indholdet med mellemrum til saften er klar.

Hældes i godt rengjorte og Atamonskyllede glas, der bindes til 1-2 dage efter.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.