Pickles er rigtig skøn at have på lager året rundt, når vi vil kvikke op på frikadellerne og anden hverdagsmad, så vi laver en god portion, lige til at sætte på hylderne.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
HJEMMELAVET PICKLES
3 pund små karotter
3 pund små sylteløg
2 snese små picklesagurker (40 stk.)
1stort blomkålshoved
5 pund grønne tomater
lage
1 liter eddike
2 pund sukker
15 g karry
10 g sennepspulver
1/2 tsk. gurkemeje
150 g mel
2 g benzoesurt natron
Gør grøntsagerne godt i stand og del dem i mindre stykker. Drys med salt og overhæld det hele med kogende vand. Lad det stå til næste dag.
Til lagen koges sukker og eddike sammen, tilsættes karry, sennepspulver, gurkemeje og mel, udrørt i med lidt af eddiken. Grøntsagerne koges i denne lage, men endelig ikke for meget, så de mister deres sprødhed. Til sidst røres benzoesurt natron i.
Den færdige pickles hældes på rene krukker og glas og lukkes til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.